Politie neemt motor in beslag na achtervolging

21 jul 2023, 14:00 Nieuws
front politieauto mercedes foto bjorn de hoog
Politieagenten zagen donderdagmiddag een motorrijder ‘met een sportieve rijstijl’ over het fietspad van de Mauritslaan in Urmond rijden.
Reden voor de agenten om de motorrijder aan een controle te onderwerpen. Die was het daar kennelijk niet mee eens en ging er met hoge snelheid vandoor richting Berg aan de Maas. Door zijn hoekige manier van besturen kreeg de politie het vermoeden dat de motorrijder niet in het bezit was van een motorrijbewijs.
Na een achtervolging van enkele minuten door de straten van Berg aan de Maas en Urmond dacht de bestuurder de achtervolgende agenten te slim af te zijn door de Plakstraat in te rijden, waar momenteel wegwerkzaamheden plaatsvinden. Daar strandde de motorrijder echter in het zand. De wegwerkers haalden de sleutel uit het contactslot, waarna de bestuurder door de politie kon worden aangehouden.
Hij bleek inderdaad niet in bezit te zijn van enig rijbewijs en reed bovendien onder invloed. Hem wordt gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd en hij mag zich daarvoor binnenkort verantwoorden tegenover de rechter. De motorfiets werd in beslag genomen.