Politie waarschuwt voor nep-agenten en nep rechercheurs

20 jul , 14:00 Nieuws
uithangbord politie sittard
Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek waarschuwt dat momenteel nep-agenten en nep-rechercheurs actief zijn in onze omgeving.
Afgelopen dagen zijn meerdere meldingen ontvangen over oplichting. De criminelen zijn op dit moment voornamelijk actief in de omgeving van Geleen. Ze doen zich telefonisch voor als nep-agent of nep-rechercheur en noemen hierbij ook een verzonnen naam en dienstnummer. Vervolgens vertellen ze dat afgelopen nacht in de omgeving van de gebelde burger verdachten zijn opgepakt voor een woninginbraak dat de juwelen, het cashgeld of andere waardevolle spullen van de betrokken burger in gevaar zijn. Dan stellen ze voor om deze waardevolle spullen of het geld op te komen halen.
De politie waarschuwt: trap er niet! De politie belt geen mensen om ze te waarschuwen dat hun bezittingen gevaar lopen.
De politie vraagt iedereen die dit bericht leest om het te delen via social media, maar ook mondeling, zodat ouderen zonder smartphone of internet ook op de hoogte zijn. Zij zijn namelijk een aantrekkelijke doelgroep voor de criminelen.
Let op:
  • Mocht u worden gebeld door een nepagent hang dan op en maak melding bij de politie (0900-8844) en geef zoveel mogelijk details door.
  • Is een nep-agent of nep-rechercheur naar u onderweg of staat deze aan uw deur? Dan is er sprake van heterdaad. Bel direct 112!