Politie zoekt nachtelijke fietser in zaak Xavier Durlinger

08 mrt 2023, 8:00 Nieuws
uithangbord politie sittard
In de uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag opnieuw aandacht besteed aan de zaak Xavier Durlinger.
Xavier werd vorig jaar om het leven gebracht. Zijn stoffelijk overschot werd ruim een week na melding van zijn vermissing gevonden op de Kollenberg in Sittard.
In de uitzending toonde de politie nieuwe beelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn. Op een kort fragment van een bewakingscamera op de President Kennedysingel, dat werd opgenomen op de avond waarop Xavier voor het laatst werd gezien, was een voorbijrijdende fietser te zien, hoogstwaarschijnlijk een man. De fietser was gekleed in een opvallend jack met aan de bovenzijde een brede rode en witte horizontale baan en daaronder een donkere kleur. De politie is op zoek naar deze persoon omdat hij mogelijk beschikt over belangrijke informatie voor het onderzoek. Kijkers die de fietser herkennen worden verzocht om zich te melden.
De politie liet tevens weten dat in verband met de zaak gisteren en de dagen ervoor meerdere doorzoekingen in woningen zijn gedaan. De eerder uitgeloofde beloning van 15.000 euro voor de tip die tot oplossing van deze zaak leidt blijft van kracht.