Politiemedewerker gewond bij incident in Bingelrade

27 jun 2021, 19:18 Nieuws
steekpartij dorpsstraat bingelrade foto bjorn de hoog 2
Zoals al eerder gemeld heeft in de nacht van zaterdag op zondag een steekincident plaatsgevonden in Bingelrade.
De politie laat in een persbericht weten dat het slachtoffer dat gewond raakte bij dit incident een politiemedewerker is. Hij was op het moment van het incident niet in actieve dienst, maar in burger. Hij is vannacht in het ziekenhuis van de benodigde medische zorg voorzien. Zijn toestand is op dit moment stabiel.
De toedracht van het incident wordt onderzocht. Rond 00:30 uur ontstond een conflict in de omgeving van de woning van het slachtoffer. Daarbij werd het slachtoffer gestoken. Hij verkeerde op dat moment in het gezelschap van zijn partner, een politie-collega die op dat moment ook niet in dienst was. Zij bleef ongedeerd en wist het noodnummer te bellen.
Vannacht werd een 20-jarige man uit Brunssum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Daarnaast is er een opsporingsonderzoek opgestart om tot de identiteit en verblijfplaats van de tweede verdachte te komen en meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.
De politie vindt het belangrijk om te benadrukken dat het incident plaatsvond in de vrije tijd van beide betrokken politiemedewerkers. Zij waren op dat moment dus niet in dienst en daarmee ook niet direct herkenbaar als politiemedewerkers.