Poppodium Volt presenteert nieuwe programmalijn Obscuur

05 apr , 10:00 Nieuws
poppodium volt odasingel 88 sittard
Wat hebben U2, Simple Minds, Architects, DeWolff en vele andere wereldsterren met elkaar gemeen?
De meesten hebben ooit voor hun grote doorbraak gespeeld in Sittard-Geleen. Donkiesjot, Pinkpop, Fenix, Mama’s Pride Festival en Poppodium Volt hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het geven van een podium aan de wereldsterren van de toekomst. Poppodium Volt wil anno 2024 deze rol blijven vervullen en haar voorgangers eren en presenteert daarom de nieuwe programmalijn: Obscuur.
Tijdens de maandelijkse concertavond Obscuur richt Poppodium Volt de schijnwerpers op de meest veelbelovende en vaak bij het grote publiek nog onontdekte bands. In een intieme setting brengt het podium haar bezoekers de nieuwste bands van dit moment en laat ze de bezoekers kennismaken met toekomstige wereldsterren in de kleine zaal. Dit is een avond voor de échte muziekliefhebber, met bands waarvan men later kan zeggen: ‘Die heb ik nog in de kleine zaal gezien’.
Kersverse programmeur van Poppodium Volt Martijn Belleflame over Obscuur: “Sittard-Geleen heeft een grootse muziekgeschiedenis. Met deze nieuwe programmalijn willen we niet alleen deze muziekgeschiedenis eren, maar willen we ook samen met de muziekliefhebbers uit de regio nieuwe muziekgeschiedenis schrijven. Zo zetten we Sittard-Geleen weer als grootse (live-) muziekgemeente op de kaart.”
De eerste shows van Obscuur vinden in het najaar van 2024 plaats. Bezoekers kunnen tijdens deze eerste edities onder andere de Belgische alternatieve rockband ILA, post-punk band THAMES en blues rockband Black Bottle Riot uit Nederland verwachten. Deze eerste twee bands waren al eerder te aanschouwen op onder andere Mama’s Pride Festival en Geleen Calling.