'Praat vandaag over morgen' en zingevingsvragen bij dementie

09 okt , 16:00 Nieuws
odasingel 90 sittard gebouw
SGN
Nu al nadenken en praten over later: misschien vindt u dit lastig. Dat thema komt op 15 oktober aan bod tijdens het Alzheimer Café Sittard-Geleen
Dit kan deels komen door onzekerheid en vragen die het oproept, over zingeving bijvoorbeeld. Maar het geeft ook rust als uw eigen keuzes bekend zijn bij naasten en zorgverleners. Zo behoudt u uw eigen regie en ontvangt u later, als dat nodig is, de zorg en hulp die u wenst én bij u past.
Inge Jochem, ketenregisseur Hulp bij Dementie/Ouderenzorg, praat vandaag met u over morgen. Wat zijn uw wensen, welke grenzen zijn er, waarover kunt u al nadenken, wat kunt u al vastleggen en wat als u van gedachten verandert?
Vragen als Waarom overkomt mij dit? en Hoe blijf ik van waarde als ik of mijn naaste steeds minder kan? komen in gesprek met Gerard Sars, geestelijk verzorger bij De Zorggroep in Roermond, aan bod.
Om 19:00 uur gaan de deuren van Odasingel 90 open, het programma start om 19:30 uur. Voor de pauze spreekt Gerard Sars, geestelijk verzorger bij De Zorggroep in Roermond, na de pauze is het woord aan Inge Jochem, ketenregisseur Hulp bij Dementie/Ouderenzorg. Het programma duurt tot 21:00 uur.
Alzheimer Café Sittard-Geleen vindt elke derde dinsdag van de maand plaats in Odasingel 90 in Sittard.