Première 'Er is geen begin – midden – einde' in C-mine Genk

04 sep 2019, 20:16 Nieuws
er is geen begin midden einde
Theatercollectief De Eenzamen
De derde editie van het C-TAKT festival in C-mine Genk opent op vrijdag 13 september met de première van Er is geen begin – midden – einde van theatermaker en performer Ruud Horrichs uit Sittard.
Een voorstelling waarvoor Horrichs zich liet inspireren door mensen met dementie. Hij ontdekte dat er meer overeenkomsten zijn met 'gewone' mensen dan we in eerste instantie denken: "dementie is een uitvergrote en oneerlijke vorm van de levensvragen en verwarring waarmee veel mensen in de samenleving worstelen bij bijvoorbeeld rouw en burn-out". Samen met muzikant Bart Oostindie ging Horrichs op zoek naar de verbindende kracht van donkere episoden in een mensenleven.

Beeldende en muzikale theatervoorstelling over de waarde van verwarring

Er is geen begin – midden – einde toont de geest van een mens in een steeds meer gefragmenteerd, afbrokkelend en verwarrend universum. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een lost world, waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop. Een ode aan de waarde van verwarring en leven in los zand, in een tijdsgeest waarin het hokjesdenken en het zeker weten geïdealiseerd worden.
Ruud Horrichs(1983, Sittard) studeerde in 2010 af aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Sindsdien is hij actief als theatermaker en richtte hij theatercollectief De Eenzamen op. VIA ZUID begeleidt hem sinds 2015 in zijn ontwikkeling. Momenteel volgt Horrichs bovendien de Master in Theatre aan de Toneelacademie Maastricht. Voor Er is geen begin – midden – einde startte hij in 2018 met een onderzoek naar dementie. Hiervoor liep hij onder andere mee in verpleeghuis Bergweide in Heerlen, gaf hij in Belgisch-Limburg theaterworkshops aan mensen met dementie en interviewde hij verzorgenden en familieleden. Gaandeweg ontwikkelde het artistieke onderzoek zich steeds meer richting Horrichs' persoonlijke verwarring over wie hij is en waar hij naartoe gaat.
Bart Oostindie(1976, Geleen) is opgeleid tot gitarist aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam, reisde jarenlang als straatmuzikant door Europa en heeft inmiddels vele projecten en cd's op zijn naam staan als muzikant, zanger en componist. Voor deze voorstelling dook hij als producer, gitarist en performer mee in het universum van Ruud Horrichs.
Sara Bomans(1982, Hasselt) studeerde Mixed Media aan Hogeschool PXL in Hasselt, gevolgd door een master in beeldende kunst. Ze werkt als beeldend kunstenaar en scenograaf en tekent voor het beeld en decor van de voorstelling.