Presentatie Limburgse popmuzieknota in Volt

26 mrt 2015, 18:41 Nieuws
a3m87v8mw7rmsx5fjn7q3x77g volt 2
Donderdagavond 26 maart presenteert gedeputeerde Ger Koopmans de provinciale popmuzieknota ‘De popsector in Limburg’.
Limburg: dé popprovincie van Nederland
Met meer dan 35.000 beoefenaars van popmuziek, talloze festivals met Pinkpop als grootste boegbeeld, bands en muzikanten van formaat, zes prachtige poppodia en professionele pop-consulenten laat de provincie zien dat Limburg dé popmuziekprovincie van Nederland aan het worden is. Naast fanfares, harmonieën en klassieke muziek wint popmuziek steeds meer terrein.
Allemaal redenen om als Provincie samen met de gehele popsector na te denken over beleid op het gebied van pop. Hoe zorgen we er samen voor dat popmuziek zich in Limburg zo goed mogelijk kan blijven ontwikkelen?
Om te voldoen aan de grote belangstelling voor popmuziek en ook om als Provincie aan gemeenten een signaal af te geven dat popmuziek er toe doet presenteert cultuurgedeputeerde Ger Koopmans op donderdag 26 maart de Provinciale nota over popmuziek: ‘De popsector in Limburg’. Koopmans reikt deze nota uit aan de groep Young Pioneers (het poporkest gevormd door jonge talenten uit de Limburgse popscene) in Poppodium Volt te Sittard.
Nota 'de popsector in Limburg'
Met deze nota zet de Provincie enkele acties in gang waarmee een extra groeibodem voor popmuziek gecreëerd wordt. Bijvoorbeeld door de kracht van popmuziek ook op scholen te laten landen met het Masterplan Muziekonderwijs Limburg DOOR!
Het belang van popmuziek en de verbindende kracht richting de jeugd zal ook bij alle gemeenten in Limburg op de agenda gezet worden. Maar niet alleen de jonge Limburgers hebben een voorkeur voor popmuziek, ook een steeds grotere groep 50-plussers struint de vele festivals af en speelt in bands. Daarom moet de infrastructuur versterkt worden en zullen de poppodia inhoudelijk sterk moeten programmeren om zo aan de (veranderende) wensen van de doelgroepen te kunnen blijven voldoen.
De Provincie gaat zich daarnaast inzetten om samen met partners in de Euregio, waaronder Conservatorium Maastricht, een onderzoek te verrichten naar de haalbaarheid van een Euregionale popopleiding om zo het talent van de toekomst alle plek om zicht te ontwikkelen. Niet alleen in Limburg, maar ook in haar natuurlijke omgeving, de Euregio.