Welke murals kies jij voor de Julianatunnel in Geleen?

27 jan 2023, 8:00 Nieuws
schetsen murals julianatunnel geleen
Gisteren werden in Geleen door wethouder Andries Houtakkers zes schetsen gepresenteerd voor twee unieke murals, die zullen worden aangebracht op de Julianatunnel in Geleen.
Drie graffitikunstenaars - Nash (Werner), Erwtje (Robert) en Lars Ickenroth - hebben elk twee schetsen ingeleverd; een ter uitbeelding van het lokale mijnverleden - staatsmijn Maurtis - en een waarin de overgang naar het innovatieve karakter van Sittard-Geleen tot uitdrukking komt. Het is nu aan de inwoners van Sittard-Geleen om hun favoriete ontwerpen te kiezen.
presentatie schetsen voor murals julianatunnel geleen
Fleur Lemaire van Stichting Limburg Straalt en wethouder Andries Houtakkers onthullen de zes schetsen
U kunt de schetsen (een aantal in zwart-wit, uitvoering gebeurt in kleur) bekijken bij onder andere de Stadslabs locaties en het kantoor van Centrummanagement Geleen (hoek Raadhuisstraat/Salmstraat) en via de online kanalen van de organisaties in de werkgroep. Inwoners kunnen tot en met woensdag 8 februari hun stem uitbrengen via www.survio.com/survey/d/muralgeleen .
Stichting Limburg Straalt, de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits, Stadslabs Sittard-Geleen en de gemeente Sittard-Geleen brengen ook hun stem uit op de meest passende ontwerpen. Alle stemmen wegen even zwaar mee. De winnende schetsen worden medio 2023 aangebracht.
De murals maken onderdeel uit van het overall project ‘Limburg Murals’, een initiatief van stichting Limburg Straalt, dat wordt gesteund door de Provincie Limburg. In Geleen heeft de stichting samenwerking gezocht met de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits, Stadslabs Sittard-Geleen en de gemeente. Als locatie is deJulianatunnelgekozen. De tunnel grenst aan de ene zijde aan het centrum en de andere zijde aan het Mauritspark (vernoemd naar de staatsmijn). Staatsmijn Maurits sloot 55 jaar geleden de deuren en dat is een mooie aanleiding voor dit project. De tunnel speelde een belangrijke rol bij het transport van kolen uit de mijn.

Breng uw stem uit!

Breng ook uw stem uit! Bekijk de schetsen vanaf woensdag op diverse locaties in de stad of op de online kanalen van Limburg Murals, Stadslabs Sittard-Geleen en de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits. Stem via de link of via de QR-code. Lukt dit niet? Stuur dan uw voorkeuren naar [email protected] . Bezoek voor meer informatie over het project www.limburgmurals.nl .