Prima weer, dus veel bezoekers voor Oude Ambachten in Einighausen

14 aug 2023, 12:00 Nieuws
oa 2023 img 7214
Aan het begin van de middag vormden zich bij diverse entreepunten lange rijen van mensen die een bezoekje wilden brengen aan de 41e editie van Oude Ambachten in Einighausen.
Het besluit van de organisatie om het evenement voor het eerst in de historie vanwege het weer niet op de eerste zondag van augustus te houden, maar om het een week op te schuiven, pakte zondag prima uit. Het weer leende zich bij uitstek voor een activiteit in de openlucht. Duizenden wisten dan ook weer de weg naar het kerkdorp te vinden.
Er was weer van alles te zien en te beleven. Naast tientallen kramen met onder meer modelschepen, modelvrachtwagens, een verzameling agrarische machines gebouwd met Meccano, oude gereedschappen en ambachtslieden die oude beroepen uitvoerden, zoals de koperslager, de touwslager en de stroopstoker, waren er ook weer de nodige demonstraties die de moeite van het bekijken waard waren. En er was natuurlijk muzikaal vertier, er werden weer vlaaien gebakken in de 'sjanse-aove' en ook voor de kleinsten viel er wat te beleven. In de kerk werden orgelconcerten gegeven.
De organisatie kan terugkijken op weer een geslaagde editie van dit altijd boeiende festival.