Private shopping eerstvolgende Sjnuffelmert Èngele volgeboekt

06 mrt 2021, 12:10 Nieuws
evzg archieffoto 1
Nu er weer – zij het enkel op afspraak – gewinkeld mag worden gaat ook de Sjnuffelmert van de Èngele van Zitterd Gelaen (EvZG) weer van start.
De eerste gelegenheid waarop de Sjnuffelmert kan worden bezocht is opzaterdag 27 maartaanstaande. De Èngele laten weten dat alle tijdslots die dag zijn gereserveerd.
Bezoekers van de Sjnuffelmert die tijdig hebben gereserveerd krijgen op 27 maart een half uur de tijd om te snuffelen en hun aankopen te doen. De EvZG zijn tijdens de Sjnuffelmert geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Dat betekent dat die dag in totaal 20 klanten de Sjnuffelmert kunnen bezoeken.
“Voor de coronatijd was het heel veel drukker,” zegt Monique Zandkuil, een van de Èngele. “Toen stonden bij de Sjnuffelmert steevast een man of 40 op de stoep voor de winkel te wachten tot hij open ging.” Die belangstelling is er natuurlijk nog steeds, maar vanwege alle geldende beperkingen kan lang niet iedereen die dat wil de Sjnuffelmert bezoeken.
De Sjnuffelmert wordt normaliter elke tweede en vierde zaterdag van de maand gehouden. “In verband met de geldende beperkingen kunnen we nu lang niet iedereen de gelegenheid geven om te komen snuffelen,” aldus Monique. “Daarom denken we erover om in april een extra Sjnuffelmert in te lassen.“ Informatie daarover volgt nog.