Privatisering Zuid-Limburgse Ambulancedienst stuit op tegenstand

29 dec 2021, 8:00 Nieuws
ambulance mercedes
In Noord-Limburg is de ambulancedienst al enige tijd in private handen. Het gevolg van privatisering is dat gemeenten geen invloed meer hebben op het functioneren van de ambulancedienst.
Nu zijn plannen om de Zuid-Limburgse Ambulancedienst te laten fuseren met die in Noord-Limburg. Daarmee zou ook de Zuid-Limburgse Ambulancedienst worden geprivatiseerd.
De SP is hier fel op tegen en is een online petitie tegen de voorgenomen privatisering gestart.
In veel Zuid-Limburgse gemeenteraden wordt in januari een debat gevoerd over de wenselijkheid van de privatisering van de Zuid-Limburgse Ambulancedienst. Het Limburgs Parlement nam op 17 december een motie aan waarin een forse meerderheid van de Provinciale Staten zich ook uitsprak tegen deze voorgenomen privatisering. Met uitzondering van VVD, CDA en D66 wezen alle partijen de privatisering af.
GroenLinks wil als motie vreemd aan de orde van de dag ook de gemeenteraad van Sittard-Geleen om een uitspraak vragen en de wethouder in het Algemeen Bestuur van de GGD (Leon Geilen) opdragen zich in de februarivergadering tegen de voorgenomen privatisering uit te spreken.