Programma laatste dag Bright Festival 2024 in centrum Geleen

04 okt , 20:00 Nieuws
repair cafe
Zaterdag vindt in het centrum van Geleen de derde en laatste dag plaats van het derde Bright Festival, een festival rond innovatie, duurzaamheid en circulariteit.
De volgende activiteiten staan op het programma:

Kom naar de Chemelot Open Dag, voor het hele gezin!

Kom op zaterdag 5 oktober tijdens BRIGHT Festival naar de Chemelot Open dag voor het hele gezin! Het nieuwe bezoekerscentrum van Chemelot in het Galfetti-paviljoen op de Markt in Geleen is dé plek voor gezinnen met kinderen onder 16 jaar om alles te weten te komen over het chemische industrieterrein.
Tijdens de open dag beleef je een breed scala aan leuke en leerzame activiteiten die jong en oud zullen inspireren en vermaken.
Wat kun je er doen?
  • Doe zelf proefjes en ontdek op speelse wijze de fascinerende wereld van chemie.
  • Daag elkaar uit met interactieve spelletjes, leuk voor jong en oud.
  • Laat je creativiteit de vrije loop in onze knutselhoek.
  • Ga mee op speurtocht en ontdek in welke producten die jij dagelijks gebruikt de grondstoffen en materialen van Chemelot zitten.
  • Doe mee met de te gekke waterspellen van de Chemelot bedrijfsbrandweer en neem een kijkje in een van de brandweerauto’s.
  • De Chemelot Security laat zien hoe veiligheid op Chemelot wordt gehandhaafd.
  • Ontmoet Fortuna Sittard spelers en laat je skills zien tijdens een potje voetbal
Het is aan te raden om je even aan te melden via Chemelot in verband met de catering en een kleinigheidje voor de kinderen.
Datum: zaterdag 5 oktober van 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: Galfetti-paviljoen, Markt in Geleen

Een nieuw leven voor jouw kapotte spullen

Kom en vier duurzaamheid met ons op BRIGHT Festival! Op zaterdag 5 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur staan de enthousiaste vrijwilligers van Repair Café Munstergeleen voor je klaar.
Breng je kapotte spullen mee en ontdek samen met ons hoe je ze kunt repareren en een nieuw leven kunt geven. In het Repair Café geloven we in de kracht van repareren en het verminderen van afval. Samen met jou willen we de wereld een stukje groener maken, één reparatie tegelijk.
Dus kom langs, leer nieuwe vaardigheden, deel jouw kennis en draag bij aan een duurzamere toekomst.
Wanneer: zaterdag 5 oktober
Hoe laat: van 10:00 – 17:00
Waar: Galfettigebouw, Markt in Geleen

Maak van oud plastic afval zelf weer iets nieuws

Kom naar de Plastic Minifabriek op de eerste verdieping van het Galfetti-paviljoen in het centrum van Geleen. Hier ontdek jij met je eigen handen hoe we van oud plastic afval weer iets compleet nieuws maken.
Je leert plastic sorteren, verkruimelen en smelten, en ziet hoe we er daarna nieuwe producten van kunnen maken. Het is een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en iedereen die geïnteresseerd is in recycling.
Doe mee en zie hoe afval een tweede leven krijgt!
Datum: zaterdag 5 oktober van 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: eerste verdieping Galfetti-paviljoen, Markt in Geleen

Shoppen in de creatieve pop-up store

Blender Heerlen komt naar BRIGHT Festival met de sprankelende pop-up A Taste of Blender. Ontdek en shop unieke creaties van kunstenaars, winkeliers, creatieve ondernemers en artiesten. Laat je verrassen door de diversiteit en creativiteit die je te wachten staan!
Blender Heerlen is een culturele supermarkt, een creatief clubhuis, een melting pot, een indoor markt, een open en urban space voor iedereen. Speciaal voor BRIGHT Festival hebben ze een selectie gemaakt van de meest prachtige creaties en die kun jij op zaterdag 5 oktober komen bewonderen in het Galfetti-paviljoen op de Markt in Geleen!
Wanneer: zaterdag 5 oktober
Hoe laat: 10:00 tot 17:00 uur
Waar: Galfetti-paviljoen, Markt in Geleen

Potje voetbal met Fortuna Sittard

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kom je op de Markt in Geleen tijdens de Chemelot Open Dag de Jeugd Academy tegen van Fortuna Sittard!
Altijd al eens een keertje willen voetballen met spelers van Fortuna Sittard? Trek je gymschoenen aan en kom op zaterdag 5 oktober naar BRIGHT Festival!
Wanneer: zaterdag 5 oktober
Hoe laat: 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: Markt in Geleen
Als je je aanmeldt voor de Chemelot Open Dag ontvangen de kinderen een klein presentje.

Ontdek hoe jij duurzamer kunt leven

Ben je bezorgd over geldzaken of hoge energiekosten? Wil je graag leren hoe je energie kunt besparen en ben je benieuwd naar mogelijke (financiële) ondersteuning? Dan is de Bespaarmarkt op zaterdag 5 oktober dé plek voor jou!
In samenwerking met Vidar en de energiecoaches van de gemeente Sittard-Geleen zetten we ons in voor een duurzame toekomst. Kom tussen 10.00 en 17.00 uur langs in het Galfettigebouw en stel al je vragen over energiebesparing en (financiële) ondersteuning aan een van onze deskundigen. Graag tot 5 oktober!
Datum: zaterdag 5 oktober
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: Galfettigebouw (oude HEMA) aan de Markt in Geleen