Programma MP Feesten bekend

14 mrt 2016, 17:39 Nieuws
ben erkens tijdens koempelavond mp feesten
De organisatie van de Geleense MP Feesten, die in het eerste weekend van juni worden gehouden en toe zijn aan hun 10-jarig jubileum, heeft het programma bekend gemaakt.
De Glück Auf feestavond, de meer dan succesvolle openingsavond van de MP feesten, die vorig jaar in het kader van het Jaar van de Mijnen werd gegeven, krijgt opvrijdagavond 3 junimet deCorio-Glana Feestavondbeslist een aansprekende en mooie opvolger.
De Glück Auf Feestavond werd bijzonder goed ontvangen. De vele enthousiaste reacties vroegen dan ook om een vervolg. Was in 2015 de staatsmijn Maurits de verbindende factor, in 2016 is dat de Geleenbeek (Glana) en het Geleenbeekdal.
Momenteel wordt het Geleenbeekdal tussen Absbroek en Munstergeleen landschappelijk heringericht, waarbij het meanderende karakter van de beek, die ontspringt in Benzenrade bij Heerlen en bij Stevensweert uitmondt in de (oude) Maas, weer in ere wordt hersteld.
Sinds 2006 is het waterschap bezig met het herontwikkelen van de Geleenbeek en het Geleenbeekdal. Door de verbetering van de natuurlijke en landschappelijke kwaliteit en de aanleg van doorgaande recreatieve routes wordt een hoogwaardig landschap gecreëerd voor bewoners en recreanten. Het Geleenbeekdal wordt zo een uniek en belangrijk natuurgebied.
Corio-Glana Concert
Tijdens de Corio-Glana Feestavond wordt het Corio-Glana Concert gegeven. Daaraan werken artiesten en orkesten mee uit het stroomgebied van de Geleenbeek. De avond wordt een combinatie van prachtige muziek en een unieke multimediashow over de Geleenbeek, met haar Romeinse historie en haar nieuwste ontwikkelingen. Speciaal voor de MP Feesten worden er door de studenten van Zuyd Hogeschool nieuwe dynamische beelden gemaakt van de prachtige Glana.
Fanfare St. Caecilia Schinnen en de Philharmonie uit Sittard zorgen deze avond voor de muzikale invulling. Hun optredens worden afgewisseld door een presentatie van Leon Frederix van Waterschap Roer en Overmaas en een optrreden van de Heerlense zingende kastelein Frits Pelt. Ivo Rosbeek en de lotgenoten sluiten de avond af.
Opzaterdag 4 junivindt voor het tweede jaar in succesie ook deJaarmarkt Geleenplaats. Sinds vorig jaar een vast onderdeel tijdens de MP Feesten! Zaterdagavond stroomt het feestpaviljoen op de Markt ongetwijfeld weer vol voor de vaste prik: de 90s Mega Party. Tot en met 24 april zijn er Early Birds tickets beschikbaar!
Zondagochtend 5 juniis familie-ochtend: dan is het feestpaviljoen ingericht voor de MP Brunch . De openingsceremonie van de MP Zondag wordt verzorgd met muziek van de jubilerende harmonie St. Cecilia (150 jaar jong!). Verder zorgt de Original Maaskapelle uit Wessem voor muziek. Om 14:30 uur volgt de uitreiking van de Kiwanis Award 2016 en om 16:30 uur wordt bekend gemaakt aan wie de Harrie Canisius Oeuvre Award qordt toegekend. Tussen deze twee wat plechtiger momenten in zorgt de Geleense zangeres Gwen Dohmen voor een muzikaal intermezzo. De feesten worden vervolgens afgesloten door de Schintaler.
Kaarten MP Brunch
Brunchticket (incl. 2 x koffie en 1 x vla) € 15.
Brunchtafel (gereserveerd voor 8 personen) € 110.
Brunchtickets te verkrijgen bij: de Propershop, Markt 48 Geleen en slagerij Pascal Leclerq, Pieterstraat 7 Geleen.