Programma van de Popronde Sittard is bekend

22 sep , 20:00 Nieuws
wwwduncanphotographynl 28
Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar op zaterdag 2 november neer in het centrum van Sittard. 32 van de meest talentvolle acts van dit moment geven optredens op 15 locaties in de stad.

Muziekhoofdstad voor één dag

Op 2 november tovert ‘het grootste reizende festival van Nederland’ Sittard weer om tot Muziekhoofdstad van Nederland, voor tenminste één dag, met 32 optredens op 15 locaties. Popronde vindt plaats in allerlei soorten locaties in het centrum van de stad, die voor één dag omgetoverd worden tot poppodium. Denk aan cafés als Café Bloem, De Kup maar ook de terugkeer van Schtad Zitterd. Daarbij zorgen Brasserie Leven, Music Machine, het Phillokaal en ook het Toon Hermans Theater voor weer genoeg muzikaal genot. Alle optredens zijn gratis toegankelijk!
Het wordt sowieso een speciale editie aangezien het voor coördinator Camiel Rodigas de tiende (!) editie gaat worden die hij organiseert. “Ieder jaar opnieuw is het weer een heerlijke zoektocht naar locaties, vervolgens kijken wat past bij een kroeg en hopen dat de acts beschikbaar zijn. Dat is goed gelukt want met maar liefst 15 locaties zijn we dit jaar weer gegroeid en daar ben ik trots op!” Natuurlijk staat Camiel er op de dag zelf niet alleen voor, hij wordt omringd door geweldige vrijwilligers. “Alleen lukt het niet, ik ben ontzettend blij met iedereen die altijd klaar staat om een handje te helpen en dat is ook nodig want je merkt dat de Popronde ieder jaar opnieuw drukker wordt en absoluut een meerwaarde is voor de stad!”

Programma Popronde Sittard op zaterdag 2 november

Het programma van start om 14:00 uur met Misprint bij Music Machine en gaat door tot 01:00 uur met Outahead op de Afterparty in The Groove.
Er is bij Brasserie Leven, Lunchroom Guava en The Breakfast Hub een mooi middagprogramma om vervolgens vanaf 19:15 uur te starten met prachtige popmuziek van Isabel van Gelder in de Philzaal, wordt vrolijk bij Howen Justin in Schtad Zitterd, laat je verbazen door Enjaku Yoyo in Cafe Bloem, duik in de moshpit bij Poppodium Volt tijdens BUG, ga helemaal los bij de eigentijdse techno van Gespuys in de Hollande, pak een lekkere rit mee van TAXITAXI in het Hophuys of neem een beet uit de wortel bij Wortel in Dwaas!
Alle concerten zijn gratis toegankelijk!
Naast Sittard strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Heerlen, Venlo en Venray en in totaal 40 andere steden door het hele land.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 14 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 99 geselecteerde acts langs 40 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.
Popronde toert 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Rondé, Froukje, The Vices, néomi, De Staat, Chef’Special, Hiqpy, Droom Dit, My Baby, Wies, Jeangu Macrooy en Meau.
Sociale Media Popronde