Protest gevangenen Geerhorst na grote doorzoekingsactie

26 feb 2018, 13:13 Nieuws
tralievensters cel cellenblok geerhorst gevangenis voorarrest
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Gevangenen van De Geerhorst in Sittard zijn kwaad op de Dienst Justitiële Inrichtingen vanwege de gang van zaken rond de doorzoekingsactie die vrijdag begon.
De actie was niet vooraf aangekondigd. Omdat de actie ditmaal in het weekend plaatsvond verviel tevens de mogelijkheid tot bezoek. Omdat ook de familieleden van de gedetineerden niet van de actie op de hoogte waren reisden mensen tevergeefs af naar Sittard. Om die reden eisen de gevangenen via de Bond van Wetsovertreders (BWO) een schadevergoeding. De gevangenisdirectie heeft laten weten dat de vervallen bezoektijd wordt gecompenseerd, maar dat van een schadevergoeding geen sprake zal zijn. De BWO is naar aanleiding van de gang van zaken van plan om actie te gaan voeren bij De Geerhorst.
Volgens een partner van een van de in de Geerhorst ondergebrachte gedetineerden moesten de gevangenen vanaf het begin van de zoekactie in hun cel blijven en werden zij niet gelucht. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen liet desgevraagd weten dat het luchten door gebrek aan personeel niet goed is verlopen. Inmiddels is men volgens hem begonnen met het doorvoeren van het normale dagprogramma.