Protest Stadspartij tegen snoeiwerkzaamheden in volkstuinen

13 okt 2017, 7:00 Nieuws
snoeien hagen oostelijke schootsvelden
Donderdag is de gemeente begonnen met het snoeien van een deel van de hagen op de oostelijke schootsvelden van Sittard.
Conform politieadvies worden de hagen van de zeven te verplaatsen volkstuinen uit veiligheidsoverwegingen teruggesnoeid naar een hoogte van 1,60 meter.
Rond de door een ruime meerderheid van de gemeenteraad goedgekeurde plannen die de gemeente heeft met de herinrichting van de oostelijke schootsvelden en de daar liggende volkstuinen is de nodige ophef ontstaan.
Fractieleider Ton Raven van de Stadspartij is van mening dat de gemeente haar boekje te buiten is gegaan door de werkzaamheden te starten zonder de volgens hem noodzakelijke omgevingsvergunning. Dat zou bovendien ingaan tegen de door de gemeente met betrokken tuinders gemaakte afspraken.
Raven: "Het heeft er alle schijn van dat de gemeente in strijd handelt met wettelijke bepalingen inzake omgevingsvergunningen en dat de gemeente betrokken tuinders bewust onnodig frustreert. Mensen wordt op deze manier een zorgvuldige rechtsgang ontnomen en bovendien wordt er door de gemeente onherstelbare inbreuk gepleegd op historisch natuurlijk erfgoed zonder de vereiste vergunning."
Raven houdt het gemeentebestuur verantwoordelijk en roept burgemeester Sjraar Cox op om de volgens hem illegale werkzaamheden onmiddellijk te staken. Ook wil hij dat degenen die voor deze werkzaamheden verantwoordelijk zijn ter verantwoording worden geroepen.
Volgens de gemeente zijn de snoeiwerkzaamheden niet vergunningplichtig en zijn ze afgestemd met het bestuur van de volkstuinverenigingen.