Protestbijeenkomst in Sterrebos bij VDL Nedcar

24 mei 2021, 10:10 Nieuws
protestbijeenkomst sterrebos 3
Op Eerste Pinksterdag werd dicht bij autofabriek VDL Nedcar geprotesteerd tegen de geplande kap van een gedeelte van het Sterrebos.
Het groengebied moet wijken vanwege de mogelijke uitbreiding van autofabrikant VDL Nedcar. Een groep van ongeveer honderd mensen was op het protest afgekomen, waaronder veel aanhangers van GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Ook lokale activisten en een vertegenwoordigers van Extinction Rebellion Maastricht, dat de protestbijeenkomst had georganiseerd, waren aanwezig.
Thijs Wetemans van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Echt-Susteren, tevens vertegenwoordiger van Stichting de Groene Sporenwolf, sprak de aanwezigen toe. Hij wees erop dat Stichting Groene Sporenwolf bij de Raad van State beroep heeft aangetekend tegen de omgevingsvergunning voor het kappen van een deel van Sterrebos. Omdat de kap van de bomen eind september is gepland en er dan naar verwachting nog geen einduitspraak is over het bestemmingsplan, heeft de stichting de bestuursrechter om een voorlopige voorziening gevraagd. Die wordt komende dinsdag door de Raad van State in een zitting behandeld.
Verder werden de aanwezigen gevraagd om te laten zien dat ze een steentje willen bijdragen aan het behoud van het oude oerbos dat het Sterrebos is. Dat kon symbolisch door een steentje te versieren of het te voorzien van de eigen naam en dat in het bos achter te laten.