Veel publiek in stadspark Sittard, Parkfestival is gered!

27 apr 2017, 21:04 Nieuws
img 9241
In de aanloop naar Koningsdag pakten zich donkere wolken samen boven het Sittardse Parkfestival. Maar op de dag zelf scheen de zon.
Na een aantal jaren van tegenvallende opbrengsten ten gevolge van slechte weersomstandigheden was de bodem van het reservepotje van de organisatie in zicht. Nóg een jaar slecht weer zou na 22 edities het einde van het gezellige familiefestival in het mooie Sittardse stadspark kunnen betekenen.
Ondanks de weinig vrolijk stemmende weersvoorspellingen bleek het weer ditmaal gelukkig géén spelbreker. Het was weliswaar nogal aan de frisse kant en in de middag viel er af en toe, nauwelijks noemenswaard, een spatje regen, maar er waren op deze Koningsdag veel zonnige perioden.

"We zijn gered!"

's Ochtends trok de vrijmarkt dan ook de nodige belangstelling. "Ik heb nu al meer opbrengst in anderhalf uur dan vorig jaar in een hele dag," zegt een deelneemster aan de markt terwijl ze ondertussen een afdingende klant helpt. De speeltoestellen waren al vroeg bezet en vanaf een uur of elf vonden er live optredens plaats op het podium, werden de eerste frites-met en pizzapunten verkocht en begon ook de bierkraan te lopen. De opkomst van het publiek was vandaag groot, wellicht ook dankzij een bericht in diverse media dat de opkomst dit jaar cruciaal zou zijn voor het voortbestaan van het Parkfestival, 'misschien wel het leukste uitje met Koningsdag', zoals het festival zichzelf aanprijst.
img 9240
Desgevraagd liet een van de organisatoren na afloop weten dat het Parkfestival dankzij het grote aantal bezoekers van dit jaar is gered. "Volgend jaar weer een Parkfestival in dezelfde setting - dus géén uitgeklede versie - moet haalbaar zijn." Het in groten getale opgekomen publiek genoot van de optredende bands en een goed glas bier. Dat bier dreigde overigens op te raken: de duizendlitertanks raakten leeg, zodat men met spoed extra vaten moest laten aanrukken.
De organisatie hoopt dat er dit jaar voldoende overblijft om een aantal goede doelen blij te kunnen maken met een donatie en is opgelucht en dankbaar voor de goede opkomst van het publiek.
img 9238