Purcell & Pütz - “Remixing Purcell”

12 aug , 9:05 Nieuws
opera compact fairy queen
Om het totaaltheater van de semi-opera naar deze tijd te vertalen gebruikt Opera Compact de muziek van Purcell als basis voor een nieuwe remix in club-style.
De zanglijnen blijven intact met daaronder (deels) een nieuwe compositie. De keuze viel op componist Mark Pütz; een muzikale alleskunner die bewezen heeft veelzijdige en genre-overstijgende muziek te kunnen schrijven en te produceren: juist deze mix maakt hem tot precies de goede componist voor "Fairy Queen". Zijn opdracht is een aansprekende opera-ervaring te creëren en tegelijkertijd een nieuw muzikaal universum voor zowel met opera bekende luisteraars als nieuw publiek te scheppen.
"Purcells' muziek vormt het DNA voor deze nieuwe semi-opera. We vertellen het verhaal zonder afbreuk te doen aan de kern: 'A thousand ways to entertain the hours'. Naarmate de transformerende magie van de liefde grip op de personages krijgt, verandert ook hun muzikale werkelijkheid en komt de verhouding barokmuziek/club steeds meer aan de elektronische kant te liggen met uiteindelijk een muzikale 'bad trip' tot gevolg (de crisis van de liefdesparen). De livemuziek staat voor de werkelijkheid, de club-atmosfeer voor de droom." - Mark Pütz
Naast strijkkwartet, contrabas, gitaar en 'toetsen' (synthesizer en clavecimbel) maakt een computer deel uit van het instrumentarium, waardoor voorgeproduceerde muziek, ensemble en de live digitale bewerking een nieuw geheel gaan vormen.