PUUR PAEK - Theaterconcert Harmonie Sint Joseph op 4 juni

28 apr 2022, 12:00 Nieuws
theaterconcert puur paek
Op zaterdag 4 juni om 20:00 uur staat na twee jaar gedwongen stilte weer het Theaterconcert van harmonie Sint Joseph uit Sittard gepland.
Het wordt onder leiding van dirigent Björn Bus weer een avondvullende theatershow in het Toon Hermans Theater in Sittard.
Het belooft een speciale en bijzondere gebeurtenis te worden. Niet alleen omdat er na twee jaar coronauitstel eindelijk weer geconcerteerd kan worden, maar ook omdat dit concert geheel door leden van de Harmonie wordt verzorgd. Alle muzikanten, jong en oud, zullen voor het voetlicht treden en staan te popelen om zich weer te laten zien en horen voor een groot publiek. Muziek, lichteffecten en filmbeelden maken dit concert tot een volwaardige theatershow.
"Achttien keer deelde Harmonie Sint Joseph Sittard het podium tijdens het jaarlijkse Theaterconcert met artiesten uit binnen- en buitenland. In 2022 doen we het anders. Dit jaar delen we het podium alleen met artiesten uit eigen gelederen", zo valt te lezen in de voor het concert uitgebrachte flyer. "We investeren niet voor niets al tientallen jaren in muziekopleidingen, we hebben inmiddels heel wat talent in huis."
De titel van dit Theaterconcert is dan ook niet voor niets "PUUR PAEK".
Het Jeugdorkest treedt op onder leiding van Roy Deuss, de Prinses Christina Concours solisten Yasmine Fraats op fagot en Guillaume Strijdhagen op marimba, het euphonium-duo Krijn Dijkstra en Youri Last op euphonium en niet te vergeten de slagwerkgroep Slasj - Nederlands Kampioen slagwerk - onder leiding van Roland Jaegers.
Het Groot Harmonieorkest onder leiding van Björn Bus speelt die avond composities van onder andere Samuel R. Hazo, José Alberto Pina en Gustavo Pascual Falcó en muziek uit de musical Chess.
De presentatie is in handen van Wim Steinbusch.
Wacht niet te lang met kaarten bestellen, want voorgaande edities van het Theaterconcert van Harmonie Sint Joseph waren steevast uitverkocht.