Raadsfractie DNA wil andere commissievoorzitter CSSV

19 apr 2015, 13:09 Nieuws
raadszaal geleen buitenzijde maart 2015
Fred den Rooijen (Lokaal Belang) moet, als het aan DNA-fractievoorzitter Math Nijsten ligt, het veld ruimen als voorzitter van de commissie CSSV (Cultuur Sport Stedelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting).
De reden voor deze stellingname is dat Fred den Rooijen aan heeft gegeven nauw samen te gaan werken met de politieke beweging GOB en tevens dat hij kort voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zal fuseren met GOB.
Bij de vaststelling van de Verordening voor de raadscommissies van de gemeente Sittard-Geleen is op 5 juni 2014 vanuit de oppositie-partijen de heer Den Rooijen benoemd als voorzitter van de commissie CSSV.
Op grond van de verkiezingsuitslag was de toenmalige Stadspartij met 4 raadsleden na de verkiezingen getalsmatig de grootste oppositiepartij, daarmee aanspraak makende op de voorzitterszetel van de commissie CSSV. Op 5 juni was die getalsmatigheid van de partij van de heer Den Rooijen, inmiddels Lokaal Belang, nog 2 zetels. Anno april 2015 resteert nog maar 1 raadszetel.
"Deze getalsmatigheid van 1 zetel was geen reden de vertegenwoordiging vanuit de oppositie ter discussie te stellen. Immers, met de heer Den Rooijen leverden de oppositiepartijen een bekwaam en deskundig voorzitter, dit naast de 3 voorzitters van de coalitiepartijen", zo stelt Nijsten.
DNA is van mening dat door de voorgenomen fusie Lokaal Belang zich in ieder geval buiten de oppositie plaatst en daardoor ook het recht verspeelt namens de oppositiepartijen de voorzittersrol van de commissie CSSV te bekleden.
Nijsten heeft verzocht dit punt te agenderen voor de Presidiumvergadering van dinsdag 21 april.