Rapport haalbaarheid lokaal energiebedrijf afgerond

29 dec 2023, 16:00 Nieuws
thermostaat op 19 graden
De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft op 10 november 2022 een motie aangenomen die opriep om de haalbaarheid van een lokaal (sociaal) energiebedrijf te onderzoeken.
Het rapport over de haalbaarheid van dit lokaal energiebedrijf is uitgevoerd door adviesbureau Enter Next Level en is nu afgerond, zo meldt het college van B&W in een brief aan de raad.
De motie riep op om het onderzoek samen met maatschappelijk partner ZOwonen te doen. In augustus heeft ZOwonen laten weten dat ervoor is gekozen de ontwikkeling van de zijlijn te volgen en niet meer deel te nemen aan het onderzoek. Door Enter Next Level zijn geen interviews met ZOwonen meer gehouden. Deze interviews zijn wel gedaan met de gemeente en de initiatiefnemer. Die informatie is verwerkt in het rapport.
De raad is toegezegd dat het rapport in december zou worden toegestuurd. Mede door de complexe materie en de zorgvuldige wijze waarop het college van B&W dit onderzoek aan de raad wil voorleggen, krijgt de raad deze informatie in januari.