Reactie minister De Jonge op open brief Zuyderland

19 apr 2021, 18:00 Nieuws
zuyderland gezien vanaf geleen121
Afgelopen week stuurden de medisch specialisten, Chief Nursing Officer en de Raad van Bestuur namens Zuyderland Medisch Centrum een open brief aan de minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
In die brief werd en noodkreet geuit over het vaccinatiebeleid, waarbij benadrukt werd dat "niets doen en afwachten leidt tot meer – en niet tot minder – schade".
De minister plaatste een uitgebreide reactie op de brief op zijn Facebookpagina en sloot af met de wens om Zuyderland te bezoeken. Die reactie wordt door Zuyderland zeer gewaardeerd. Zuyderland dankt de minister daarvoor en voor de vaccinatietoezegging voor ziekenhuis zorgcollega's, zoals valt te lezen op de website van Zuyderland: "Beste minister, Hugo, dank voor je prima reactie op onze brief en dank voor de vaccinatietoezegging voor ziekenhuis zorgcollega's. Het zou geweldig zijn als je langskomt. Zeer welkom. Laat maar weten wanneer dat in je agenda past. Wij maken tijd."
Zuyderland kan nu nagaan hoe concreet de toezeggingen zijn van het Ministerie van VWS. Dinsdag staat in Zuyderland een overleg gepland over wat qua vaccinaties de beste opties zijn.
De minister reageerde zaterdagmorgen in de volgende bewoordingen op de brief van Zuyderland: