Recordaantal inschrijvingen voor het vijfde Harry Potter Weekend

18 aug , 16:00 Nieuws
vijfde harry potter weekend vliegen op een bezem
Voor het vijfde opeenvolgende jaar is het Harry Potter Weekend bij Plinthos Sweikhuizen-Geleen in een recordtempo uitverkocht.
Michel van Dijke van organisatie Greutsj meldt dat er ruim 120 inschrijvingen zijn binnengekomen voor het evenement, dat plaatsvindt op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024. "Dit jaar is er plek voor 80 kinderen, waardoor we helaas een loting moesten invoeren," aldus Van Dijke. "We hebben 40 kinderen moeten teleurstellen."
Inmiddels hebben alle kinderen een bezoek gehad van een (e-mail)uil met de mededeling of ze mogen komen of niet. Het evenement, dat toegankelijk is voor kinderen vanaf 7 jaar, heeft zelfs deelnemers uit Bergeijk, Brabant, en twee kinderen die in België wonen.
Van Dijke merkt op dat het aantal inschrijvingen elk jaar toeneemt. "Misschien moeten we de volgende keer wel uitwijken naar een andere locatie," zegt hij. "Met de komst van een nieuwe Harry Potter-serie verwacht ik dat de interesse onder jongeren alleen maar groter zal worden."
Dit jaar hebben zich ook enkele volwassenen aangemeld als cosplayer of vrijwilliger, allen grote fans van de Harry Potter-boeken en -films. Hoewel het programma nog in ontwikkeling is, belooft Van Dijke dat de fantasie bij de kinderen opnieuw hoogtij zal vieren.