Renovatie brug Urmond start maandag

25 aug 2017, 14:14 Nieuws
brug urmond
Op maandag 28 augustus start aannemer Mourik-Dynniq in opdracht van Rijkswaterstaat met de renovatie van brug over het Julianakanaal in Urmond.
De staalconstructie van de brug krijgt een conserveringsbeurt en verder worden de voegovergangen en de slijtlaag van het wegdek vernieuwd. De werkzaamheden duren tot 1 maart 2018 en worden op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur uitgevoerd.
De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.
Zo is de brug tijdens de renovatiewerkzaamheden een aantal keren gestremd. De eerste stremming begint aanstaande maandag en duurt tot en met 17 september. Deze stremming is nodig om de steigerconstructie veilig op te kunnen bouwen en dicht te maken. Auto's en vrachtverkeer mogen in deze periode geen gebruikmaken van de hoofdrijbaan en worden in beide richtingen omgeleid via de brug in Berg aan de Maas. Voetgangers, bromfietsers en fietsers kunnen de brug tijdens deze stremmingen wél gewoon gebruiken.

Busvervoer

De stremming heeft ook gevolgen voor het busvervoer. Lijn 39 zal aan de westzijde van de brug (bij de bushalte aan de Plakstraat) omkeren en terugrijden richting Berg aan Maas. Aan de oostzijde van de brug (bij de bushalte aan de Heirstraat) komt de lijn tijdens de stremming te vervallen. Mensen die aan de oostzijde van brug Urmond wonen en toch lijn 39 willen pakken, kunnen te voet de brug oversteken en bij de bushalte aan de Plakstraat opstappen.