Renovatie roeivijver bij Sittards stadspark nadert voltooiing

28 apr 2021, 14:05 Nieuws
roeivijver sittard gerenoveerd
Maandenlang bood de roeivijver in het Sittardse stadspark geen al te fraaie aanblik. Maar dat begint stilaan te veranderen.
De nog aanwezige vis werd naar elders gebracht en de vijver werd leeggepompt, zodat de renovatie kon beginnen. De bodem werd afgegraven en de vijver werd uitgediept. Er zitten nu meer diepteverschillen in de vijver dan voorheen en midden in de vijver zijn twee kleine eilandjes aangelegd.
De vijverbodem is opnieuw bekleed om te voorkomen dat er water uit de vijver weglekt. De nieuwe beschoeiing in aangelegd en de vijver bevat inmiddels weer water, maar is nog niet helemaal op peil. Het parkeerterreintje – waar in vroeger jaren de kiosk stond waar je een roeiboot of waterfiets kon huren – is verdwenen. Daar wordt nu nog gewerkt aan een grote vlonder.
De Vijverweg is inmiddels klaar en weer open voor verkeer. Dat geldt niet voor de Molenweg, daar wordt nog volop gewerkt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het park en aan de beek, die in het kader van project Corio Glana worden uitgevoerd, in oktober helemaal klaar.
roeivijver sittard gerenoveerd 2