'Dae tore geit oos aan de priej'

19 jul 2020, 20:11 Nieuws
torencomite sittard foto bas smeets rockateer
"Dae tore geit oos aan de priej", dát is het motto van het tienkoppige Sittardse torencomité.
Het Torencomité beijvert zich onder voorzitterschap van oud-burgemeester Sjraar Cox voor het inzamelen van in totaal 325.000 euro. Dat bedrag is nodig om de begroting voor het in totaal anderhalf miljoen euro kostende restauratie van de Grote Kerk van Sittard rond te krijgen.
Daartoe brengt dit team van kartrekkers de hoognodige restauratie van hét pronkstuk van de Sittardse skyline onder ieders aandacht middels diverse acties. Meest in het oog springend daarbij is het adoptieplan , waarbij inwoners een stukje van de toren kunnen adopteren; van een simpele basale mergelblok tot hoektoren en van galmbord tot het beeldje van de Heilige Petrus.
Het adoptieplan loopt als een trein en dat geeft aan dat de bewoners van Sittard hun toren zeker de moeite waard vinden, ook diegenen die niet direct met de kerk verbonden zijn. De monumentale en imposante toren, die trots boven de stad uitsteekt en vanuit alle windrichtingen als baken zichtbaar is, mag niet verdwijnen en verdient onderhoud!
Voor vragen, initiatieven, ideeën, suggesties, donaties of adopties kunt u mailen met: [email protected] . Of spreek een van de leden van het comité persoonlijk aan, zij helpen u graag.
Op de foto de leden van het Torencomité Sittard: van links naar rechts René Haustermans, Leon Beursgens, Peter van Sloun, Karin Colaris, Sjraar Cox, Hay Verbruggen, Pascale van Elssen, Anne-Marie Webers, Henk Wetzels en Marc Webers. Foto © Bas Smeets - Rockateer.nl .
Op het Facebook-account van het Torencomité worden regelmatig berichten gepost over de voortgang van het project en het adoptieplan.