Ruim een kwart meer nieuwe campers en caravans verkocht in juli

06 aug , 21:25 Nieuws
eropuit met de camper
De afgelopen maand zijn ruim een kwart meer nieuwe campers en caravans verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden.
Dat komt naar voren uit de cijfers van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI). Nederland telt nu een recordaantal van 620.000 caravans en kampeerauto's.
In de eerste zeven maanden van 2024 leverden de dealers in totaal ruim 5000 nieuwe caravans af. Dat is bijna 8,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de vraag naar tweedehands modellen blijft groot. Van januari tot en met juli verkocht de vakhandel circa 12.000 gebruikte campers, vrijwel net zoveel als een jaar eerder.
Opvallend is volgens de KCI dat de leveringen zich niet langer concentreren in het vroege voorjaar, maar dat er nu het hele jaar door constant vraag is. "Ook midden in het hoogseizoen zien we nu grote aantallen nieuwe caravans en campers afgeleverd worden", zegt voorzitter Leo Diepemaat. "Normaliter was er alleen een piek in afleveringen in het vroege voorjaar, maar inmiddels is er gedurende het hele jaar constant vraag."