Ruimtereis - kleuter-sciencefiction van Het Laagland

29 aug , 14:00 Nieuws
melkweg
Op zaterdag 21 september vindt in het Toon Hermans Theater is Sittard om 19:30 uur de première plaats van Ruimtereis (4+).
De kleuter-sciencefiction Ruimtereis werd eerder als een raket ontvangen door pers en publiek. Nu is deze voorstelling boordevol muziek terug voor alle astronautjes die voorheen nog te klein waren om aan boord te stappen, dit keer met Sharifa Smith als copiloot van Joris Erwich. Ben jij eindelijk groot genoeg om mee op ruimtereis te gaan? Kom aan boord!
Op zondag 22 september is er een matineevoorstelling van Ruimtereis. Deze begint om 14:30 uur.

Drie, twee, één … daar gaan ze!

Bedtijd. Tandenpoetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan… gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aanblijven? Kan dat in de ruimte? Hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Voor iedereen die nog weet, of alweer vergeten is, hoeveel durf er nodig is om in slaap te vallen.
"Een ruimtereis maken, ik zou het niet durven, maar wat zou ik dát graag doen. Ik ben op m’n gelukkigst als ik dingen doe, die ik eigenlijk net niet durf. Bij mijn eigen jonge kinderen zie ik hoe ze leren durven. Dat gaat met rare bokkensprongen. Ik vind het fascinerend hoe dat werkt; waar komt moed vandaan? Hoe leer je jezelf onder de arm te nemen en het vertrouwen uit jezelf te halen om de sprong te wagen." - Lennart Monaster, regisseur.