De Salon vanaf 17 december in Museum De Domijnen

13 dec 2016, 13:46 Nieuws
ligne noordblok ingang
Grafisch werk staat vanaf 17 december centraal in de tweejaarlijkse tentoonstelling De Salon; een samenwerkingsverband van Stichting De Salon Sittard-Geleen en museum De Domijnen.
Het is de eerste externe tentoonstelling op de nieuwe locatie van het museum, in een prachtig pand aan de rand van de binnenstad. Naast het nieuwe werk van zestien hedendaagse kunstenaars die een binding met de Westelijke Mijnstreek hebben, is er ook meer traditioneel grafisch werk te zien. Gastcurator is kunstenaar Arno Sijben.
De grafiek in al zijn facetten komt tot leven in de tentoonstelling, die een grote en een kleine zaal kent. De grote zaal is gereserveerd voor de zestien hedendaagse kunstenaars, waaronder Judith Krebbekx, Marie-Josée Comello, Karin Peulen en Joan van Barneveld. Ze verstaan de kunst grafische technieken (volledig of gedeeltelijk) te gebruiken op een zodanig bijzondere manier, dat ze een voor hun authentieke en artistieke beeldtaal vertolken. Deze beeldtaal wordt benadrukt door de manier van presenteren.
"Op elke wand wordt de kunst als een installatievorm getoond, waardoor de toeschouwer in eerste instantie een beeld krijgt van de kunstenaar en zijn of haar werk en in de tweede instantie van de techniek", zegt curator Arno Sijben.
Tijdens de tentoonstelling, die tot 5 februari 2017 loopt, worden ook educatieve en culturele evenementen (zoals muziekuitvoeringen) door De Salon in De Domijnen georganiseerd.
Het programma treft u aan op www.salonsittard-geleen.nl .