Schilderij voor oud-stadsprins Sander I van Sittard

04 apr 2017, 7:43 Nieuws
z schilderij ak 002 sander i 1
Het is al tientallen jaren traditie dat de Senaat van de Marotte Zitterd de regerend stadsprins tijdens zijn prinsenreceptie een geschilderd portret in het vooruitzicht stelt, dat hem na zijn prinsschap als blijvende herinnering wordt aangeboden.
Op zaterdag 25 maart 2017 mocht ex-stadsprins Sander I (van Goethem - 2016) zijn schilderij in ontvangst nemen tijdens een gezellige en goed bezochte bijeenkomst in Brasserie Eigenwijs aan de Molenbeekstraat in Sittard.
President Jack van Oorschot van de Senaat verwelkomde de oud-prinselijke familie Van Goethem, vorst Marot Frits I met enkele leden van de Wieze Raod van de Marotte, een afvaardiging van het Optoch Kommitee en uiteraard een groot aantal Senatoren.
De onthulling van een portret is altijd een spannend moment, maar de creatie van senator Jan Ruigt viel bij de geportretteerde in goede aarde.
Het is niet enkel traditie dat de Senaat de stadsprins van de Marotte na zijn regeringsperiode een geschilderd portret aanbiedt. Het is ook traditie dat het portret wordt gemaakt door een senator. Wijlen senator Funs Winters schilderde er een flink aantal. Oud-senator Jan de Wever nam daarna die taak op zich en sinds vorig jaar heeft senator Jan Ruigt ezel, palet en penseel overgenomen. Na de onthulling gaf de schilder nog een toelichting op het portret, waarna de ontvanger hem en de Senaat hartelijk dankte voor dit mooie aandenken aan zijn prinsschap.