Schootsvelden Sittard - Fase 3

27 jul 2023, 12:00 Nieuws
water in fe gracht langs fort sanderbout impressie
De historische grachten in de Oostelijke Schootsvelden in Sittard hebben binnenkort allemaal water. De grachten, waar nu nog geen water in staat, worden daarvoor dieper uitgegraven.
Daarna krijgen de grachten water via een verbinding met de gracht bij de Ursulinentuin. Die verbinding komt onder de grond te liggen en wordt via een boring gerealiseerd.

Planning

De werkzaamheden zijn op 12 juli begonnen en worden in vier fases uitgevoerd. Als alles volgens planning verloopt

Fase 1: gereed voor de bouwvakantie (28 juli)

Aannemer Mourik Infra b.v.is twee weken geleden gestart met het verdiepen van de gracht bij de Stadswal en de aanleg van het nieuwe riool in de tuin van het Toon Hermans Huis. Op hetzelfde moment wordt een leiding gelegd vanuit de fietsenstalling ’t Gelökkige Fitske richting de gracht langs stadswal Fort Sanderbout. Dat gebeurt met een boring die onder de grond gestuurd wordt. Deze leiding wordt gebruikt om water vanuit de vijver bij Achter Fort Picard in de grachten te krijgen. De boring wordt gedaan op een diepte van maar liefst 7 meter. De bewoners hebben geen last van deze werkzaamheden. Het materieel wordt opgesteld in de fietsenstalling. De fietsenstalling is gedurende de uitvoering van de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar een plek naast de voetgangersingang van de Odaparking. Op vrijdag 28 juli is fase 1 klaar. Dan begint de bouwvakantie.

Fase 2: 21 augustus (na de bouwvakantie) – 6 september

Maandag 21 augustus starten wordt begonnen met het waterdicht maken van de grachten langs Fort Sanderbout. Het bouwverkeer rijdt dan via de President Kennedysingel.

Fase 3: 28 augustus – 15 september

Maandag 28 augustus starten de werkzaamheden aan het riool in de Paardestraat. Dit is de eerste fase waarin het auto- en vrachtverkeer omgeleid wordt. De weg wordt in twee delen verdeeld. Daardoor blijft genoeg ruimte over voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten om het werkvak veilig te passeren. Op onderstaande kaart zie u de omleiding voor het verkeer:
omleidingsroutes werkzaamheden water in de gracht

Fase 4: 6 september – 6 oktober

Vanaf 6 september starten wordt begonnen met het aanleggen van het nieuwe riool bij Achter Fort Picard richting de fietsenstalling ’t Gelökkige Fitske. Na het afronden van deze werkzaamheden wordt de fietsenstalling ’t Gelökkige Fitske op 25 september weer opengesteld en komt de tijdelijke fietsenstalling te vervallen. Op hetzelfde moment worden de werkzaamheden in de grachten afgerond. In deze fase zetten ze ook voetgangersbruggen over de grachten van de Stadswal op hun nieuwe plek.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Mourik Infra b.v.

Contact

Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met omgevingsmanager, Ruud Looyen, via telefoonnummer 0657039345 of via het e-mailadres [email protected]
. In geval van een calamiteit is hij 24/7 telefonisch bereikbaar. Tijdens de bouwvakantie, van 29 juli tot en met 20 augustus, kunt u met uw vragen terecht bij het Klantcontactcentrum van de gemeente via het verkorte telefoonnummer 14046.