Sint Nicolaasintocht met dans en muziek in centrum Sittard

29 okt 2016, 11:15 Nieuws
groepsfoto arjan krijntjes groot
Op zaterdag 12 november is het zover, want dan brengt de Sint met zijn Zwarte Pieten weer een bezoek aan de Sittardse binnenstad.
Om 14:00 uur arriveert Sinterklaas met zijn gevolg op het NS-station, waar hij allereerst welkom wordt geheten door een afvaardiging van het gemeentebestuur.
De harmonie St. Joseph Sittard (alias De Paek) en de Majorette- en dansgroep Elisabeth staan dan al klaar om de Sint te begeleiden op zijn 86e intocht in Sittard.
In een bijzonder voertuig wordt de Sint door de stad gereden op weg naar de Markt. Tijdens deze tocht zijn er diverse stopplaatsen, waar de goedheiligman verrast wordt met leuke optredens en presentaties. Maaslandster Zuid-Limburg, Jazz Dans Limbricht, de drumband van Pergamijn, het leerlingenorkest van harmonie St. Joseph Sittard en Basisschool Loedoes zullen allemaal op hun eigen manier de Sint verwelkomen.
Tijdens de tocht wordt er aan de Sint en zijn Zwarte Pieten gevraagd om een puzzel op te lossen. Natuurlijk delen de Zwarte Pieten lekker veel strooigoed én mandarijnen uit.
Om ongeveer 15:30 uur arriveert de Sint met zijn gevolg op de Markt. Het ontvangstcomité, bestaande uit een vertegenwoordiger van de gemeente Sittard-Geleen, Arthur Rooden en Jacqueline Kersemakers zullen de Sint op de Markt verwelkomen en samen met alle kinderen zorgen voor een feestelijke sfeer.
Na de uitverkiezing van de basisschool die in 2017 een optreden mag uitvoeren vertrekken de Sint met zijn Zwarte Pieten om ongeveer 16:15 uur naar het Jochem Erenshoes op het Kloosterplein. In het St. Joeplokaal is het mogelijk om de Sint een hand te geven of met hem op de foto te gaan. Om 17:00 uur wordt de Sint uitgezwaaid en wensen hem een hele fijne tijd in Nederland.
De intocht van de Sint wordt georganiseerd door harmonie St. Joseph Sittard in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen, Centrummanagement Sittard én supermarkt Albert Heijn.
sint portret 002 hoogvelder
© Hoogvelder
banner sint 2016kopie