Sint Rosa Festival, Estafette Studios en jonge kunstenaars slaan de handen ineen

19 aug , 20:00 Nieuws
rosakapel kermis asor
Het Sint Rosa Festival heeft de krachten gebundeld met Estafette Studios en drie getalenteerde jonge kunstenaars om een unieke collectie T-shirts te ontwerpen.
Deze samenwerking heeft geleid tot drie exclusieve ontwerpen, gedrukt op hoogwaardige T-shirts, die de rijke thema’s van het festival tot leven brengen.
De kunstenaars Bryan Coenen, Floor Bons en Zara de Klerk lieten zich inspireren door iconische verhalen en symbolen die centraal staan tijdens het Sint Rosa Festival. Hun ontwerpen zijn gebaseerd op leeuw Asor - de op Sint Rosa-zondag 1938 uit circus Friso op de Markt ontsnapte leeuw, die een stampvolle Sint-Michielskerk binnenwandelde; de nostalgische kermis en Sint Rosa van Lima, die op 3 november 1669 door het stadsbestuur tot stadspatrones werd benoemd. Elk T-shirt belicht een van deze thema's en weerspiegelt de unieke visie van de kunstenaars.
De jonge kunstenaars zijn trots op de samenwerking en kijken ernaar uit om hun kunst terug te zien op straat in Sittard-Geleen en daarbuiten. Ze delen hun ervaringen:
Bryan Coenen: “Ik ben dankbaar voor de kans die de gemeente mij heeft geboden om mijn creatieve vrijheid los te laten op dit project. Het is een eer om een historische gebeurtenis om te zetten in een design dat recht uit mijn vrije geest komt.”
Floor Bons: “Voor mij draait schilderen om plezier. Dat plezier heb ik ook gevonden in het maken van dit werk!”
Zara de Klerk: “Deze opdracht heeft me gestimuleerd om nieuwe dingen te proberen, en dat vond ik ontzettend leuk!”
De T-shirts zijn exclusief verkrijgbaar bij FEE Collective, Limbrichterstraat 71, Sittard.