Sittard-Geleen op 46e plek in Atlas voor Gemeenten

18 mei 2017, 8:42 Nieuws
voorjaar 2015 markt sittard 2
Sittard-Geleen.nieuws.nl
In de vandaag gepresenteerde Atlas voor Gemeenten staat Sittard-Geleen op de 46e plek als het gaat om het aantal inwoners dat zich gelukkig voelt.
Alleen de inwoners van Den Haag, Arnhem, Amsterdam en Rotterdam voelen zich minder happy. De inwoners van het Gelderse Ede zijn de gelukkigste Nederlanders.
Inwoners van steden zijn over het algemeen minder gelukkig dan die van dorpen, aldus de onderzoekers. Gemiddeld is 87 procent van de Nederlandse bevolking gelukkig. In steden ligt dat percentage op 85 en in niet-stedelijke gemeenten iets hoger: 89 procent. In Sittard-Geleen komt het percentage uit op 84. Maastricht en Heerlen staan op plek 44 en 45.
'Gelukkige gemeenten' zijn volgens de Atlas gemeenten met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat waar veel gezonde en werkende mensen wonen. 'Ongelukkige gemeenten' zijn over het algemeen gemeenten met relatief veel mensen die arbeidsongeschikt zijn of werkloos en inwoners die een migratieachtergrond hebben.
Door de aantrekkende economie en de groeiende werkgelegenheid boekte Sittard-Geleen de afgelopen tijd wel sterke vooruitgang op sociaal-economisch gebied.
Atlas voor Gemeenten
In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. De Atlas biedt zo een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten.