Sittard-Geleen in de finale van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland!

01 okt , 18:00 Nieuws
sittard geleen finalist meest toegankelijke gemeente nl 2024
Sittard-Geleen, Oude IJsselstreek en Rotterdam zijn de drie finalisten van de verkiezing Meest Toegankelijk Gemeente in 2024.
Een vakjury gaat deze week de gemeenten bezoeken en beoordelen op toegankelijkheid. De jury maakt op 9 oktober bekend welke gemeente de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2024 krijgt.

Winnaar van tweede verkiezingsronde

De die gemeenten scoorden het best in de tweede ronde van de verkiezing waarin duizenden Nederlanders stemden op hun favoriete toegankelijke gemeente. Er kon op de tien gemeenten worden gestemd die na de eerste ronde als beste uit de bus kwamen: Eersel, Hardenberg, Hengelo, Noordenveld, Oude IJsselstreek, Rotterdam, Sittard-Geleen, Tubbergen, Valkenswaard en Westerkwartier.

Doel van de verkiezing

Leonard Geluk, algemeen-directeur van de VNG en voorzitter van de vakjury: “De verkiezing heeft tot doel om een breed publiek bewust te maken van het belang van toegankelijkheid. Daarnaast zet de verkiezing lokale initiatieven in het zonnetje en stimuleert het gemeenten hierin van elkaar te leren.”
De jury gaat de gemeenten beoordelen op hun fysieke, sociale en informatietoegankelijkheid. Dit doet ze op basis van input van onder andere inwoners, ervaringsdeskundigen, de gemeenten zelf en de Lokale Inclusie Agenda’s.