Sittard-Geleen in de startblokken voor spetterende derde editie van BRIGHT Festival

15 sep , 10:00 Nieuws
nemo
Op 3, 4 en 5 oktober 2024 kleurt voor het derde jaar op rij BRIGHT Festival de straten van Sittard-Geleen. BRIGHT Festival belooft drie dagen lang inwoners, scholieren, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit Sittard-Geleen en daarbuiten mee te nemen in de wereld van circulariteit, duurzaamheid en innovatie.
Dit jaar vinden de festiviteiten plaats in en rond het iconische Galfetti-paviljoen (oude HEMA-pand) op de Markt in Geleen en op het Chemelot-terrein.
Geleen als circulair centrum vieren, inspiratie opdoen, ideeën bedenken, enthousiasme kweken, ervaringen uitwisselen en elkaar aanzetten tot actie om samen de stad nog duurzamer te maken. Dat is BRIGHT Festival!

De kracht van Geleen

Drie dagen lang bundelen vele partners, sponsoren en inwoners hun krachten om bezoekers de kracht van Geleen te laten ervaren als innovatieve plek waarin iedereen uniek is. "Samen maken we de stad nog leuker, schoner, mooier en duurzamer. Stapje voor stapje streven we naar een duurzamere wereld: van jong tot oud en van inwoner tot ondernemer."

De Circulaire Stedendag

De Circulaire Stedendag is een uniek, besloten evenement voor gemeenten en hun ketenpartners die samen willen bouwen aan de circulaire economie. In het Galfetti-paviljoen komen beleidsmakers en een divers gezelschap van ketenpartners samen om ervaringen te delen, van elkaars successen en uitdagingen te leren en nieuwe kansen te ontdekken. De dag wordt afgesloten met een interactieve tour van het Chemelot industriepark waar innovatie, circulariteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Samen worden zo concrete stappen gezet richting een circulaire toekomst voor iedereen.
Op donderdag 3 oktober van 12:00 – 17:00 uur, Galfetti-paviljoen en Chemelot-site.

NEMO Science Tour

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom klinkt een auto in de verte anders dan dichtbij? Ontdek het in de verrassende en interactieve NEMO Science Tour. In 30 minuten zie je spectaculaire experimenten die jong én oud verwonderen, uitdagen om mee te doen en vooral: nieuwsgierig maken.
Op 3 oktober tussen 10:30 en 16:00 uur, Markt in Geleen.

Plastic Minifabriek

Ontdek op de bovenverdieping van het Galfetti-paviljoen hoe je van oud plastic afval weer iets compleet nieuws kunt maken. Je leert plastic sorteren, verkruimelen en smelten, en ziet hoe we er daarna nieuwe producten van kunnen maken. Doe mee en zie hoe afval een tweede leven krijgt!
Op 3, 4 en 5 oktober, bovenverdieping Galfetti-paviljoen in Geleen.

Ambitieus MKB046-ondernemersdag: 'Samen kom je verder'

Op vrijdag 4 oktober organiseert Stadslabs Sittard Geleen in samenwerking met DenimX en Ambitieus MKB046 een ondernemersdag met als thema ‘Samen kom je verder'. Je gaat op ontdekkingsreis in het Galfetti-gebouw met inspirerende cases en ondernemersverhalen, innovatieve start-up pitches en een programma vol kansen voor je bedrijf.
Aanvang op vrijdag 4 oktober om 09:00 uur, tickets zijn hier te reserveren. Leden Ambitieus MKB046 ontvangen een entreeticket t.w.v. € 75,00 pp. Nog geen lid? Registreer gratis via: www.ambitieusmkb046.nl.

JobFestival

JobFestival, georganiseerd door ZoWonen, is dé plek waar bedrijven op zoek naar nieuw talent zich op een toegankelijke manier presenteren. Het doel is om werkzoekenden enthousiast te maken en te verbinden met potentiële werkgevers. Mis deze kans niet om jouw toekomstige werkgever te ontmoeten in een inspirerende setting!
Op 4 oktober van 13:00 tot 17:00 uur op de Markt in Geleen.

Weekend van de Wetenschap

BRIGHT Festival sluit feestelijk af tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 5 oktober met tal van toffe activiteiten voor het hele gezin.
Doorlopend van 10:00 tot 17:00 uur in en rondom het Galfetti-paviljoen op de Markt in Geleen.

Chemelot Open Dag

Breng een bezoekje aan het nieuwe bezoekerscentrum en krijg een kijkje achter de schermen van Chemelot. Met tal van activiteiten zoals een spannende speurtocht door de binnenstad, voetballen met Fortuna en brandjes blussen met de brandweer, is de Chemelot Open Dag een avontuur voor het hele gezin.

Repair Café

Ook dit jaar is er weer een repair café. Breng dus je kapotte spullen mee naar de Markt in Geleen en laat ze repareren door de enthousiaste vrijwilligers van Repair Café Munstergeleen. Samen creëren we een stad zonder afval!

Culturele Supermarkt

Blender Heerlen komt naar BRIGHT Festival met een sprankelende pop-up van hun succesvolle culturele en duurzame markt. Ontdek en shop unieke creaties van kunstenaars, winkeliers, creatieve ondernemers en artiesten. Laat je verrassen door de diversiteit en creativiteit die je te wachten staan!

Bespaarmarkt

Ben je bezorgd over geldzaken of hoge energiekosten? Wil je graag leren hoe je energie kunt besparen en ben je benieuwd naar mogelijke (financiële) ondersteuning? Kom naar de Bespaarmarkt en stel al je vragen aan de energiecoaches van de gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met Vidar.
Op zaterdag 5 oktober van 09:00-17:00 uur in het Galfetti-paviljoen.
Daarnaast zullen onder andere ook RWM en Tinkersguild hun opwachting maken tijdens het Weekend van de Wetenschap. Informatie over de precieze invulling van deze onderdelen volgt.
Mis deze unieke kans niet om te leren, te ontdekken en te genieten van alles wat BRIGHT Festival te bieden heeft. Voor meer informatie over het programma en de activiteiten, bezoek www.brightfestival.nl.