Sittardse binnenstad een middag kinderparadijs met Kènjerfest

31 jul 2023, 10:00 Nieuws
kenjerfest 2023 3
Zondagmiddag vond in het centrum van Sittard het jaarlijkse Kènjerfest plaats.
Dat is een evenement dat helemaal is gericht op de jongste bezoekers van het Sittardse centrum. Centrum Management Sittard organiseerde in samenwerking met de ondernemers in totaal een vijftiental activiteiten, waarbij de jongste jeugd werd geprikkeld om in actie te komen.
Waar je zondagmiddag ook keek in het Sittardse centrum, overal zag je gezinnen met jonge kinderen en kinderwagens.
Met een flyer in de hand ging het jonge grut op jacht naar stickers, die konden worden verdiend door aan activiteiten mee te doen. En die stickers waren dan weer goed voor een lekkernij, die op de Voorstad kon worden afgehaald bij de dames van Luna. Met een lange rij wachtenden tot gevolg.
Rijen van ouders die met hun kinderen op hun beurt wachtten waren overigens op tal van plekken in het centrum te zien. Voor een gratis ijsje bijvoorbeeld of een portie churros, of voor een ontmoeting met Paw Patrol, of met Dikkie Dik, die over de Brandstraat wandelde. Topdrukte was er bij boekhandel Krings, waar de bekendste kinderboekenauteur van Nederland boeken signeerde. Tientallen kinderen en hun ouders moesten het nodige geduld oefenen voordat ze aan de beurt waren voor een babbeltje met en een handtekening van Paul van Loon. Op de Markt konden de kinderen hun overtollige energie kwijt op een trampolinepark.