Sittardse brokkenpiloot raakt rijbewijs kwijt in Wehr

31 jan 2017, 22:13 Nieuws
polizei busje mercedes
Maandag raakten een 18-jarige automobilist uit Sittard en zijn 16-jarige passagier uit Geleen licht gewond bij een verkeersongeluk op de Bundesstraße 56 in Wehr, richting Süsterseel.
De jonge bestuurder raakte rond 21:00 uur met zijn Fiat na het passeren van een verkeerseiland, dat als functie heeft het verkeer af te remmen, rechts van de rijbaan af. Daarbij botste hij op een houten elektriciteitsmast, doorploegde drie voortuinen - waarbij een hek, twee vlaggenmasten en een boom werden geraakt - en vervolgens botste hij op een parkerende automobilist, waarna hij tegen de erker van een woning tot stilstand kwam.
Daarbij raakte de 70-jarige bewoonster, die op dat moment in de erker aanwezig was, eveneens licht gewond. Ze werd in het ziekenhuis behandeld.
Getuigen zagen dat de bestuurder na het ongeval een zak in een voortuin legde en meldden dat bij de politie. In de zak bleken verdovende middelen te zitten. Daarop werd de bestuurder van de auto aan een bloedproef onderworpen en werd zijn rijbewijs ingenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.