Sittardse optochthal tijdelijk scheepswerf en repetitielokaal

16 aug 2022, 10:05 Nieuws
optochthal tijdelijk scheepswerf
Het mag dan nog wel even duren tot de wagenbouwerskoorts weer uitbreekt, maar ondanks dat het vakantietijd is wordt er in de Sittardse optochthal hard gewerkt.
De carnavalswagens zijn allang gestript en allemaal aan een kant van de hal dicht tegen elkaar geparkeerd om een grote werkruimte vrij te maken.
Deze en komende weken worden er op een helft van de vrijgekomen ruimte onder meer boten gebouwd. Dat heeft niets te maken met het feit dat de roeivijver in het monumentale Sittardse stadspark een grote opknapbeurt heeft gehad. Het blijkt te gaan om een grote opdracht voor een bijzonder evenement dat binnenkort in Sittard plaats zal vinden.
Iets verderop in de hal wordt door de Dekaorploug van de Zittesje Revuu hard gewerkt aan het decor voor de negen opvoeringen van Oukouk. Pottenkijkers zijn daarbij uiteraard niet gewenst, want het moet allemaal een verrassing blijven voor het publiek. Wellicht mag er binnenkort een tipje van de sluier worden opgelicht.
Na de vakantieperiode worden de repetities voor de revue hervat. Deze zullen dan plaatsvinden in de optochthal, zodat er gerepeteerd kan worden met gebruikmaking van de decorstukken.