Sittardse prinsenwagen is dit jaar een sprookje

25 feb 2017, 16:28 Nieuws
presentatie prinsenwagen 1
Waar het voor de inwoners van Sittard elk jaar een verrassing is wie de nieuwe stadsprins van het Marotteriek gaat worden, zo is het voor de uitverkorene zelf een grote verrassing hoe zijn prinsenwagen eruit komt te zien.
Die prinsenwagen, het slotstuk van de de Sittardse carnavalsoptocht, wordt elk jaar volgens een nieuw eigen ontwerp gebouwd door het Sittardse optochtcomité. Het thema van dit jaar is Doezend-en-ein-nach en is van de hand van Lion Corstjens.
De bouwwijze wijkt qua materiaalgebruik af van de andere carnavalswagens: daar wordt papier gebruikt, de figuren van de prinsenwagen zijn bekleed met jute, dat daarna wordt beschilderd. Daarmee zijn de Sittardse prinsenwagens prima weerbestendig.
Omdat de prinsenwagen een verrassing moet zijn was de optochthal tot vandaag strikt verboden terrein voor prins Bart II. Afgelopen week werd daarop een uitzondering gemaakt, toen de prins de wagenbouwers trakteerde op 'ein tas prinsesóp'. De prinsenwagen was toen uiteraard even naar een andere plek gebracht.
Vandaag was dan het grote moment aangebroken en kon prins Bart II zijn praalwagen aanschouwen. Hij staat zondag weliswaar alleen op het hoogste punt van zijn wagen sinaasappels uit te werpen, maar heeft beneden gezelschap van een groep vrienden en vriendinnen die met hem meerijden. Op de foto ziet u de reactie van prins Bart II op de onthulling van zijn prinsenwagen. Benieuwd hoe die er uitziet? De optocht van Sittard trekt vanaf 12:55 uur door de straten van het centrum!