Sittardse stadsprins Rob I voor even sprakeloos

02 mrt 2019, 16:14 Nieuws
presentatie prinsenwagen 5
De leden, ereleden en hun partners van het Sittardse Optoch Kommitee bouwen elk jaar een nieuwe prinsenwagen voor de regerende stadsprins.
Ditmaal bouwde het jubilerende Optoch Kommitee een fleurige wagen met een grote bontgekleurde trommelende clown. Waar de andere praalwagens die in de optocht meetrekken zijn bekleed met papier is de prinsenwagen steevast voorzien van een jute bekleding. Dat materiaal heeft het voordeel dat het erg sterk en slijtvast is en dat het goed tegen de elementen bestand is. Een regenbui vormt geen enkel probleem. De oude prinsenwagens van het OKZ worden dan ook nog regelmatig verhuurd.
De nieuwe prinsenwagen werd zoals gebruikelijk daags voor de grote optocht gepresenteerd.
Toen vanmiddag een van de grote schuifdeuren van de optochthal werd opengeschoven zag stadsprins Rob I die wagen voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht. En om dat tot uitdrukking te brengen schoten woorden even tekort. Ram verpópzak , zo heet dat in het Sittards dialect. Waar de hoogheid normaliter niet snel om een woordje verlegen zit was dat vanmiddag nou eens wel even het geval. Morgen maakt prins Rob I als sluitstuk van de grote optocht - vergezeld door een groep vrienden - zijn triomftocht door het centrum van Sittard.
presentatie prinsenwagen 6