Sloop pand Oude Markt maandag van start

24 aug 2014, 16:38 Nieuws
fuzfqoi4lnsrigw0g528cw65p brand oude markt asbestsanering
Maandag 25 augustus om 8.00 uur 's ochtends wordt gestart met de sloop van het pand Oude Markt 2 in Sittard. Daarbij wordt gepoogd de voorgevel van het pand te behouden.
De voorgevel wordt aan de binnenzijde verankerd zodat de stabiliteit voor onbepaalde tijd is gewaarborgd. Het sloopwerk wordt onder asbestcondities uitgevoerd en het afval wordt afgevoerd in containers naar erkende verwerkers. De planning is erop gericht om uiterlijk vrijdag 29 augustus - dan start het - gereed te zijn met de opruim- en sloopwerkzaamheden.
De Oude Markt wordt geheel afgezet om voldoende en een veilige werkruimte te creëren. Tijdens de werkzaamheden is de Oude Markt dan ook afgesloten voor verkeer.
Hotel Merici en de andere huizen (tot en met huisnummer 8) aan de Oude Markt zijn bereikbaar via de zijde Kloosterplein. Tussen het begin van de straat (Marktzijde) en huisnummer 8 is de straat ook voor voetgangers afgesloten. Bevoorradingsverkeer voor de bedrijven aan de Markt wordt omgeleid via de Paardestraat.
Een omleidingroute is ter plaatse aangegeven. Ook tijdens de donderdagmarkt zal deze omleidingsroute van kracht zijn.
In verband met het St. Rosafestival (29 augustus t/m 2 september) in de binnenstad van Sittard wordt nog bekeken of maatregelen noodzakelijk zijn. De inzet nu is er op gericht om te zorgen dat de festiviteiten in ongewijzigde vorm doorgang kunnen vinden.