Sloop voormalig zorgcomplex De Baenje is gestart

05 sep 2022, 10:00 Nieuws
sloop de baenje begonnen
Afgelopen week is een begin gemaakt met de sloop van voormalig zorgcomplex De Baenje aan de Schuttestraat in Sittard.
Het zorgcomplex stond al geruime tijd leeg en trok daklozen en inbrekers aan. Met de sloop komt een einde aan de overlast en gevoelens van onveiligheid die bewoners van de aangrenzende Baenjehof daardoor ervoeren. Het pand wordt momenteel gestript van herbruikbare materialen en zal daarna tegen de vlakte gaan.
Op de vrijgekomen plek moet op initiatief van Zuyderland en ZOwonen een nieuw zorgcentrum verrijzen. De buurt, vertegenwoordigd door WIJwonen, is het echter niet eens met de voorliggende bouwplannen en zou die graag aangepast willen zien. De nieuwbouw is volgens de buurt te volumineus en veel te hoog en sluit daardoor in het geheel niet aan bij de omgeving. WIJwonen heeft aan Zuyderland en ZOwonen suggesties gedaan om tot een ander ontwerp te komen, maar tot meer dan wat kleine aanpassingen zijn Zuyderland en ZOwonen tot nu toe nog niet bereid geweest.
WIJwonen is niet tegen nieuwbouw van De Baenje is, maar wel tegen de massaliteit van het huidige plan. ZOwonen zal na de vakantieperiode nog een informatiebijeenkomst voor omwonenden beleggen.