Sneak Peek rondom gender- en seksuele diversiteit met makersduo Anoek en Mees

26 sep 2020, 14:05 Nieuws
sneak peek anouk en mees
VIA ZUID
Op woensdag 7 oktober aanstaande om 20:15 uur vindt in Schouwburg De Domijnen Sittard weer een Sneak Peek van VIA ZUID plaats.
Ditmaal geeft makersduo Anoek en Mees een eerste inkijk in hun nieuwste voorstelling Unboxing Pink , waarmee ze onze seksuele identiteit en hokjesdenken bevragen. Ook vertellen Anoek en Mees over Our Life in Color , de seksuele voorlichtingsvoorstelling (14+) waarmee ze vanaf 2021 in een trailer langs middelbare scholen gaan. Tijdens het nagesprek laat ook seksuoloog Britt Pelzer haar licht schijnen over de thematiek van beide voorstellingen. Een kaartje voor de Sneak Peek kost slechts 7,50 euro en is verkrijgbaar via www.dedomijnen.nl/podium/programma/via-zuid/ .

Een buitengewone theateravond in schouwburg De Domijnen Sittard

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates voor publiek dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers te 'ontdekken' en te steunen in hun ontwikkeling. Anoek en Mees zijn in 2019 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en maken samen beeldend educatief theater. De komende jaren focussen ze zich met hun voorstellingen op de acceptatie en normalisatie van seksuele diversiteit in Nederland. Hiervoor werken ze onder andere samen met organisaties als de Rutgersstichting, COC Nederland en de GGD Zuid-Limburg.
Hun voorstelling Our Life in Color wordt geproduceerd door Het Laagland in coproductie met Podium Bloos, Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Het is een seksuele voorlichting die focust op diversiteit, intimiteit en communicatie. De voorstelling is ontstaan omdat Anoek en Mees vinden dat jongeren meer nodig hebben dan een droge uitleg over voortplanting en tips om SOA's of een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Want hoe zit het met alle verschillende geaardheden, genderdiversiteit en zaken als je gevoelswereld en grenzen? Aan de hand van feiten en persoonlijke verhalen biedt Our Life in Color die informatie wél. Tijdens deze Sneak Peek vertellen Anoek en Mees over het maakproces en de eerste reacties van leerlingen, docenten en zorg- en welzijnsprofessionals.
Daarnaast geven ze een try-out van Unboxing Pink, do-it-yourself ervaringstheater dat in de zomer van 2021 in première gaat. Dit is een interactief spel met gedachteoefeningen en fysieke oefeningen waarbij een doos op het podium zich stapsgewijs opent. Zo bevragen Anoek en Mees onze seksuele identiteit en hokjesdenken. Meespelen is uiteraard volledig coronaproof en na afloop is feedback zeer welkom.
Sneak Peek - 7 oktober 2020
Schouwburg De Domijnen, Monseigneur Claessensstraat 2 in Sittard
Tijd: 20:15 - 21:45 uur
Entree: 7,50 euro per persoon