Sneak Peek van VIA ZUID bij De Domijnen in Sittard

25 okt 2021, 20:10 Nieuws
kleine zaal schouwburg de domijnen
Sittard-Geleen.nieuws.nl
In de Sneak Peek op woensdag 10 november om 20:15 uur in Schouwburg De Domijnen geven Celine Daemen en Silke van Kamp een tussentijdse presentatie van hun nieuwste (onderzoeks)werk.
Celine toont beelden uit Nergens, een vooronderzoek in virtual reality voor haar volgende voorstelling. Nergens neemt je mee op een hypnotiserende reis waarin de tijd vervaagt en de wetten van de ruimte komen te vervallen. Met (opera)muziek als belangrijkste bondgenoot, wil Celine bezoekers naar hun innerlijke wereld laten afdalen. Waarom dit een heel andere dramaturgische aanpak vergt dan teksttheater, vertelt ze in het nagesprek.
Silke maakte in haar traject bij VIA ZUID al drie voorstellingen: Chimo zei Lila, ZUSJE en HAAT. Momenteel heeft ze een onderzoeksjaar. Tijdens de Sneak Peek presenteert ze haar onderzoek naar de werkzame elementen binnen de black box en de white cube. Geïnspireerd door o.a. Maurizio Cattelan, Marcel Duchamp, Marina Abramović en William Shakespeare, analyseert ze hoe een werk zo krachtig mogelijk tot de toeschouwer kan spreken.
VIA ZUID
Donderdag 11 november
Aanvang 20:15 uur
Sneak Peek
Entree 7,50 euro p.p.
Schouwburg De Domijnen – kleine zaal
Monseigneur Claessensstraat 2, Sittard