Speciaal shirt ter ere van Fernando Ricksen vindt gretig aftrek

19 sep , 10:00 Nieuws
fortuna ricksen speciaal shirt
Het was gisteren precies 5 jaar geleden dat Fortuna’s clubicoon Fernando Ricksen overleed aan de spierziekte ALS.
Ter herdenking daarvan speelt Fortuna Sittard deze week tegen in een speciaal tenue.

Uniek tenue

Het speciaal ontworpen tenue is een ode aan Fernando Ricksen en zal vanwege een unieke badge direct de geschiedenisboeken in gaan. Het tenue bevat namelijk een holografisch logo, dat nog niet eerder in het Nederlandse betaald voetbal is gebruikt. Het shirt is daarmee een pionierend eerbetoon aan Ricksen waarbij het Fortuna-logo vanuit meerdere invalshoeken naadloos overgaat naar een krachtig silhouet van Fernando Ricksen. Verder is in de nek de treffende lijfspreuk Never Give Up verwerkt waarmee wordt verwezen naar de ongekende strijdlust van Fernando. Tot slot refereren de kleuren van het tenue aan zijn tijd in Glasgow, want ook hier veroverde hij met zijn passie en inzet de harten van vele fans.

Stichting ALS

Never Give Up is een lijfspreuk van Ricksen die nog meer kracht kreeg gedurende zijn lange strijd tegen de spierziekte ALS. Met dit tenue wil Fortuna aandacht vragen voor deze spierziekte, daarom zijn er meerdere initiatieven in het leven geroepen om een financiële bijdrage te leveren aan Stichting ALS. Zo zal van ieder verkocht shirt 10% naar de stichting gaan, zal er een extra veiling worden georganiseerd met MatchWornShirt, wordt er gecollecteerd rondom de thuiswedstrijd tegen PSV én is er een donatiepagina waar mensen een financiële bijdrage kunnen leveren.
Fortuna kan inmiddels terugkijken op een geslaagde lancering van het FR2-shirt. In de eerste acht uur na lancering werden liefst duizend exemplaren verkocht van het onlangs gepresenteerde tenue.
Door het enorme animo voor het nieuwe tenue zijn inmiddels de gangbare maten online (tijdelijk) uitverkocht. De kindermaten zijn, zolang de voorraad strekt, nog wel via de webshop aan te schaffen. Vandaag wordt geïnventariseerd en zal een bericht volgen over het verdere verloop van de verkoopmomenten.
In aanloop naar de lancering waren er in samenwerking met shirtpartner Robey naar verwachting ruim voldoende shirts beschikbaar. Echter, door de grote vraag naar het shirt -ook internationaal- is een aanzienlijk deel van deze voorraad al verkocht. Inmiddels staat Fortuna met Robey in contact om de voorraad op korte termijn weer aan te vullen, zodat iedereen zich kan verzekeren van dit collectorsitem.