Spoedcursus (Stads)Verlichting - meditatie

23 jan 2015, 9:09 Nieuws
spiritualiteit stadsverlichting
Op donderdagavond 29 januari vertelt Tijn Touber in De Domijnen, locatie BiblioNova Sittard, over zijn initiatief 'Stadsverlichting'. De avond wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Spiritualiteit van 9 januari tot en met 8 februari 2015.
Als mensen samen stil zijn hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.
Initiatiefnemer van Stadsverlichting is Tijn Touber. Hij zal over Stadsverlichting vertellen - het ontstaan, onderzoek en achtergronden van meditatie - en daaraan vier meditatieoefeningen koppelen voor lichaam, geest, emoties en spirit, waardoor in een avond de basis van meditatie geleerd wordt.
Deelnemers krijgen na afloop een MP3 met geleide meditatie toegestuurd zodat ze ook thuis kunnen oefenen.
Tijn Touber (Amsterdam, 1960) is muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. Hij is oprichter van Lois Lane. Hun debuutalbum bereikte de eerste plaats van de Album Top 100 en verkocht meer dan 100.000 stuks. Tijn schreef onder meer de titelsong voor de film Amsterdamned. Touber verliet de band en legde zich toe op bewustzijnsontwikkeling. Tijn weet spiritualiteit tot leven te brengen en naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Hij schreef diverse bestsellers waaronder 'Spoedcursus Verlichting', ‘Verlicht leven’ en ‘Het geheim van genialiteit’.
Deelname aan de avond op 29 januari bij BiblioNova Sittard kost € 15,00.
Aanmelden is niet verplicht, wel gewenst via [email protected] of via klantenservice BiblioNova Sittard, [email protected] , telefoon 046-4510303.