Veel sportieve en andere activiteiten op zaterdag

08 jul 2017, 8:08 Nieuws
summernightrun 2016
Zaterdag staan er veel activiteiten op de agenda in Sittard-Geleen. Vooral op het sportieve vlak valt het nodige te beleven.
Zo begint om 10:00 uur eensponsorloop ten bate van de Stichting Semmy. Gestart wordt om 10:00 uur bij de Ophovenerhof. Inschrijfgeld bepaalt u zelf. Er is geen tijdwaarneming, het gaat puur om een recreatieve loop ten bate van een goed doel: wetenschappelijk onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.
Verder vindt zaterdag in de gemeente de activiteitSportLIVEplaats, waarmee men zoveel mogelijk mensen samen korte tijd aan het sporten wil krijgen. Er zijn op verschillende plekken en tijden sportieve happenings georganiseerd: om 10:00 uur bij het Anker in Buchten; om 10:45 uur bij Glanerbrook in Geleen en om 11:30 op plein Ligne in Sittard.
Jongeren kunnen ervoor kiezen om naar hetBOSS-parkte gaan aan de Bachstraat in Sittard. Daar vindt van 13:30 to 17:00 uur een sportmiddag plaats voor de jeugd.
Tenslotte start om 15:00 uur in de Sportzone deSittard Summernightrun, een hinderniswedstrijd dwars door het Fitlandcomplex en het Fortuna Sittard stadion, een wedstrijd voor jong en oud. De opbrengst van de Summernightrum komt ten goede aan de Stichting Alzheimer.
Wie na al dat gesport even wat Limburgse cultuur tot zich wil nemen moet beslist 's avonds naar de Jardin d'Isabelle, waar de SittardsePhilharmoniehaar jaarlijksezomerconcertgeeft. Dat concert begint om 19:00 uur en is gratis toegankelijk.
En om alle met het sporten verbrande calorieën weer aan te vullen is een bezoekje aan de tweede editie van het Foodstock Festival een echte aanrader. Er staan zo'n 30 foodtrucks met gerechten en drankjes uit de hele wereld, er is live muziek en het is er beregezellig. Het festival begint zaterdagmiddag overigens al om 14:00 uur en zondag om 12:00 uur.
En niet te vergeten: zaterdag schieten de schutters van schutterijMarcellinus en Petrusuit Oud-Geleen in Merkelbeek mee om de winst van d'n Um tijdens de eindkavelrondes van het OLS 2017. We wensen hen véél succes!